Seljimi: USAID je stabilan partner Kosova

seljimi usaid
Izvor: Facebook

U okviru službene posete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar pravde Seljimi Seljimi danas se sastao i sa visokim predstavnikom USAID za Evropu i Evroaziju Brokom Biermanom, prenosi Kosovo pres.

Seljimi je nakon sastnaka na Fejsbuku pohvalio doprinos USAID u oblasti pravosuđa i unapređenja pravne infrastrukture na Kosovu,

"Sjedinjene Države stajale su uz Kosovo u najtežim vremenima, a uz nas stoje i danas pružajući velikodušnu pomoć i podršku u svim oblastima za razvoj i jačanje kosvskih institucija. Uloga USAID na Kosovu je od posebnog značaja", napisao je Seljimi.

Kako je dodao, na stastnaku se razgovaralo o prioritetima Ministarstva pravde, zakonodavnom programu, ističući posebno uspostavljanje Privrednog suda koji je, kako kaže, važan stub pravosudnog sistema.

"Među najvažnijim ciljevima našeg ministrastva je izrada Zakona o Privrednom sudu, koji će povećati efikasnost postupanja u privrednim predmetima, ali će i stvoriti povoljnije okruženje za lokalna preduzeća i privući strane investitore. Privredni sud je prioritetni projekat za moje ministarstvo i veoma važan za našu ekonomiju, tako da se zahvaljujem USAID koji je bio ključna snaga iza tog projekta", napisao je Seljimi nakon sastanka na kojem je jedna od tema bila i produbljivanje saradnje USAID i ministarstva pravde.

Seljimi se zahvalio USAID i na podršci koju je ta organizacija pružila Kosovu za prevazilaženje situacije i ublažavanja posledica pandemije koronavirusa.