Simić: Vučićeva podrška značajna za opstanak srpskog naroda na Kosovu

Igor Simić
Izvor: Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je podrška predsednika Aleksandra Vučića kandidatima za gradonačelnike Srpske liste izuzetno značajna, u smislu opstanka i borbe za srpski narod na prostoru Kosova, prenosi Tanjug.

Simić je novinarima nakon sastanka sa predsednikom rekao da je čast biti danas zajedno sa Vučićem na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Beogradu, navodeći da su razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji, presudi Ivani Todosijeviću kojom se krši Briselski sporazum, ali i najavama uvođenja reciprociteta, da će se Srbima oduzimati registarske oznake i da će im biti onemogućiti kretanje usred pandemije.

"Sve to govori o ugroženosti prava Srba na prostoru KiM. Ukoliko dođe do toga srpski narod će morati da ustane da zaštiti svoja prava, a onda se samim tim život i funkcionisanje kosovskih institucija vraća 10 godina unazad”, rekoa je Simić.

Kako je rekao, preduzimanje ovih koraka kao što je oduzimanje registarskih oznaka bi znacilo da kosovske insticuije i njihovi lideri ne žele Srbe na prostiru KiM.

“To je nedopustivo i u tom smisli je značajna podrška predsednika Vučiha kandidatima za gradonačelnike”, zaključio je Simić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevitić poručio je nakon sastanka da je jedinstvo najjače oružje u borbi za opstanak.

“Mi smo danas Vučića informisali kako žive Srbi južno od Ibra, u posebno teškim uslovima, i nama je jedinstvo potrebno u svakom smislu. Izbori su značajni za svakog Srbina i ono šot je nas ohrabrilo, što smo čuli od Vučića da vlada i on podržavaju kandidate Srpske liste koji održavaju to jedinstvo”, rekao je Jevtić.

Jevtić je rekao i da svi koji su se kandidovali, a nisu deo Srpske liste nemaju podršku Vučića i, kako je ocenio, šalju poruku da su protiv jedinstva.