SL: EU da hitno reaguje zbog zabrane ulaska Petkoviću na Kosovo

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista najoštrije osuđuju odluku Prištine da onemogući direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe ugrožena srpska domaćinstva na Kosovu i poziva Evropsku uniju da hitno reaguje na flagrantno kršenje Briselskog sporazuma, ali i tekovina Evropske unije o slobodi kretanja.

“U trenutku kada se naši građani suočavaju sa strašnim poplavama koje odnose sve ono što su teškom mukom ovi vredni domaćini sticali godinama, i kada zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije timovi rešavaju urgentne potrebe i probleme u poplavljenim područjima, u Prištini igraju neke političke igre zarad sticanja jeftinih političkih poena u predizbornoj kampanji”, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Ono što ih posebno razočarava jeste “ćutanje međunarodne zajednice koja je najpozvanija da reaguje na ove provokacije i kršenje sporazuma”, naglašavaju u Srpskoj listi i pitaju “da li je ovo ćutanje znak odobravanja”?

Ja
14. Januar 2021.
Nemaju tog prava nikoga zabraniti sa kosova i metohije ko im daje to pravo da to oni tamo svima zabrane sta je ovo to nije i nemaju tog prava da zabrane nikoga i njihovih ljudskih prava dosta je tih nepravdi !!!!!