SL: Oklopna vozila nisu sredstvo za borbu protiv pandemije

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavnici Srpske liste osudili su provokaciju pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga koji su, kako navode, pod izgovorom borbe protiv koronavirusa oklopnim vozilima uznemiravali Srbe južno od reke Ibar.

U saopštenju SL ističe se da je "ova podmukla provokacija bez presedana".

"Jasno je razumemo, ali isto tako javno, jasno i glasno osuđujemo. Ukoliko su kosovske institucije iskrene u nameri da Srbima olakšaju borbu protiv kovida onda su morali da omoguće sprovođenje procesa vakcinacije u našim zdravstvenim ustanovama, a ne da zabranjuju dopremanje vakcina i da prete hapšenjima naših lekara u jeku pandemije", poručuju iz Srpske liste.

Oni naglašavaju da "oklopna vozila nisu sredstvo za borbu protiv pandemije već za remećenje mira i spokoja naših ljudi”.

"Naglašavamo da Srbima na Kosovu i Metohiji ne fale zaštitne maske, lekovi, kiseonik.., jer su naše ustanove odlično snabdevene zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tako da je ovo klasična provokacija, na koju naš narod nije naseo. Isto tako, naši građani su i pored svih prepreka Prištine većim brojem uspešno vakcinisani u centrima u Centralnoj Srbiji, tako da je ova lažna briga KBS apsolutno neosnovana i nepotrebna".

Lio
25. Avgust 2021.
Bravo lbs
Bravo kbs
Bravo kbs