SL povodom privođenja Srba u Gračanici: Hoće li albanski policajci hapsiti i gospođu Ešton?

Gračanica bilbord
Izvor: Kancelarija za KiM

Кosovska policija privela je juče trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština, a povodom toga se saopštenjem oglasila i Srpska lista.

Srpska lista najoštrije osuđuje "neosnovano privođenje Srba koji su, u skladu sa Briselskim sporazumom, koji je deo pravnog sistema Prištine, pozivali na ispunjenje obaveza Prištine i formiranja Zajednice srpskih opština". 

"Ovim hapšenjem imamo paradoksalnu situaciju da se hapse Srbi koji su samo poštovali ono što je Priština potpisala pre 3.078 dana u vezi formiranja Zajednice srpskih opština, ono što je Priština u svojoj Skupštini ratifikovala, a što je našem narodu garantovala Evropska unija. Treba podsetiti da je Zajednica srpskih opština nastala kao ideja visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton pre više od osam godine, te se postavlja pitanje hoće li albanski policajci hapsiti i gospođu Ešton, ili druge evropske predstavnike ako smognu snage da ih podsete da se preuzete obaveze moraju ispuniti", navodi se u saopštenju Srpske liste.