Anđelković: Nisam upravljao "okupiranim Kosovom" već srpskom pokrajinom

Zoran Baki Anđelković
Izvor: Kosovo Online

Funkcioner SPS Zoran Anđelković rekao je za Kosovo Onlajn da je opšte poznata stvar da je on nekada bio predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije, ali da nikada nije upravljao "okupiranim Kosovom", kao što to tvrdi kosovski premijer Aljbin Kurti.

"Kurti priča o opšte poznatoj činjenici da sam ja bio predsednik Izvršnog veća u autonomnoj pokrajini Kosovu. Ali ne na okupiranom Kosovu , već u pokrajini Kosovu i Metohiji koja je oduvek bila u sastavu Srbije. Prvo je bila oblast u Srbiji, a kasnije pokrajina. To što on kaže da je bilo okupirano. Ne znam kako može da bude okupirano nešto što je oduvek pripadalo Srbiji”, rekao je Anđelković.

Anđelković je, komentarišući tu Kurtijevu izjavu, kao i njegov zahtev za smenu šefa komisije za nestala lica Veljka Odalovića, naglasio da predlozi šefa vlade iz Prištine upućuju da on zapravo ne želi razgovore.

"Jasno je bilo sve vreme da odlaže razgovore. On je danas došao u stvari da održi konferenciju za štampu, a to je mogao da održi i u Prištini. Na osnovu onoga što je tražio, može se videti da od razgovora nema ništa", kaže Anđelković.

Prema njegovom mišljenju, nastavak dijaloga zavisiće od Kurtijevih sponzora.