Spahiu: Vlada Kosova je nesposobna, opozicija je ne ruši jer neće "vruć krompir" s Beogradom

Nedžmedin Spahiu
Izvor: © Kosovo Online

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu za Kosovo onlajn kaže da je saglasan sa izjavama opozicionih stranaka da je ova Vlada Kosova neuspešna na svim poljima.

"Mislim da su u pravu. Osim što se pokazalo da Samoopredeljenje nije korumpirano, pokazali su se u svim poljima nesposobni, pa čak i u zaustavljanju korupcije kod drugih. Aljbin Kurti je pokazao da nije korumpiran, i dokazao je to, ali se pokazalo i to da nije sposoban da zaustavi korupciju na Kosovu", kazao je Spahiu.

Spahiu je mišljenja i da je, nakon što je premijer Kosova Aljbin Kurti izgubio dve trećine svojih glasova, opozicija u stanju da sruši vladu jer je sačuvala sve "satelitske strukture".

"Pogotovo DPK, koja ima sve sindikate u svojim rukama: obrazovanja, policije, administracije, zdravstva. Opozicija je u stanju da pokrene štrajk u svakom momentu, ali neće da sruši Vladu zbog toga što ni opozicija, kao ni sam Aljbin Kurti nemaju način kako da nastave dijalog sa Beogradom. Zbog toga opozicija taj `vruć krompir`želi da ostavi drugome u ruci. Kada bi opozicija imala ideju o tome, mogla bi komotno da sruši vladu", istakao je Spahiu.