Spahiu: Vučić neka kaže šta Srbija traži u razmenu za priznanje Kosova

Nedžmedin Spahiu
Izvor: Kosovo Online

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nikada neće priznati Kosovo ne vodi dogovoru, izjavio je za Kosovo onlajn analitičar Nedžmedin Spahiu, i zapitao "o čemu se vode pregovori i dijalog ako neko ne priznaje onog sa kojim pregovara".

Ishod pregovora delegacija Prištine i Beograda u Briselu je bio očekivan zbog različitih karaktera Vućića i Kurtija, objašnjava Spahiu.

U nastavku pregovora, prema njegovim rečima, neophodno je da se obe strane bolje ophode prema ovom procesu kako bi se postigao sporazum.

"O uslovima koje postavlja Srbija treba da se pregovara i nađe kompromis, ali kompromis nije ukoliko neko kaže da do priznanja neće doći nikada. Vučić bi trebalo da kaže šta Srbija traži u razmeni za priznanje. On ima legitimno pravo da to kaže i o tome treba da se pregovara i da se dođe do rešenja", kazao je Spahiju.

Spahiju je izjavu Kurtija o predsedniku komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljku Odaloviću prokomentarisao kao nepristojnu.

"Ne može Kurti da određuje ko će predstavljati drugu stranu. Ja sam predvodio prvu delegaciju Kosova za nestala lica u Beogradu 2005. godine i srpsku delegaciju je predvodio Odalović. Tada nije bilo prepreka da se potpišu tri dogovora. Od tada pa sve do danas polovina slučajeva je rešena i posmrtni ostaci su predati porodicama", kazao je Spahiu.

Oprem dobro
16. Jun 2021.
Srbija ne trazi nista za priznanje Kosova i Metohije!!!Ono je deo Srbije i tako ce ostati zauvek!To je Srpska zemlja,i na njoj mogu da zive i Srbi i Albanci.Ako vam se to ne svidja idite u Albaniju!!!!!
Volkov
16. Jun 2021.
Upravo tako, kratko i jasno.
Mili
16. Jun 2021.
Jasno da Albancima nije mnogo stalo do Srbije.Da je deo Srbije i u to mozete se uverite samo navrati do Jarinja ili Brnjaka.Ako uspes da prodjes vidi sta ces da nadjes od te tvoje Srbije.Da idemo u Albaniji??Hocemo sigurno na letovanje.Dodji i ti.Lepo ti je tamo.
Марко
16. Jun 2021.
Молимо вас да нас не тужите за геноцид, а ми ћемо признати тзв Косово!(какав генијалан план или сан)
Apis
17. Jun 2021.
Samo postujte Ustav R. Srbije i funkcionisite po tom Ustavu i verujte dobicete PRIZNANJE za to😂😂😂