Srpska lista: Upad Rosu čisto politička akcija Prištine protiv srpskog stanovništva

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Srpska lista je saopštila da je jutrošnji, šesti po redu, upad na nekoliko lokacija u opštini Štrpce, koji je za izgovor imao akciju navodnog uklanjanja video nadzora, čisto politička akcija kosovskih institucija uperenih protiv srpskog stanovništva u opštini Štrpce.

“Šesta akcija i gotovo uvek na neki veliki praznik ili značajan za Srbe datum je kap koja je prelila čašu prepunu nezadovoljstva meštana Štrpca”, kaže se u saopštenju Srpske liste.

Tokom današnje akcije dodatno je izvršen pretres prostorija Privremenog organa Opštine Štrpce, Osnovne škole ”Šarski Odred” na Brezovici kao i televizije HERC u Štrpcu.

“Srpska lista, sem osude svega što se danas dešava u Štrpcu traži da maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji hitno prestane jer će Srbi biti primorani da iskoriste sve načine da se suprostave ovakvim šikaniranju našeg naroda”, kaže se u saopštenju.

Dodaju da takođe zahtevaju, reakciju međunarodnih institucija i zaštitu našeg naroda, ako postoji iskrena namera da Srbi opstanu na ovim prostorima jer je ovo direktan udar i namera da naš narod pod pritiskom napusti svoja vekovna ognjišta.