Stanković: Povlačim se, neću biti savetnik u kosovskoj vladi

Aljbin Kurti
Izvor: lajmi.net

Aleksandar Stanković, kojeg je kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti imenovao danas za svog savetnika ispred srpske zajednice, neće prihvatiti novi posao i povućiće se sa te funkcije.

“Neću prihvatiti, odbijam i povlačim se. Mislio sam da ću nešto drugo dobiti i da ću biti uposlen u administraciji a ne direktno u Vladi Kosova”, rekao je Stanković u izjavi za Kosovo Onlajn.

Upitan zbog čega se povlači sa tog položaja Stanković je u telefonskoj izjavi rekao “da ne želi da bude deo kosovske vlade jer Srpska lista nije deo koalicije sa Samoopredeljenjem”.

On je potvrdio da je danas imenovan za savetnika i to na ličnu inicijativu kosovskog premijera ali i naglasio da se povlači sa funkcije, uz naglasak da nije član ni jedne stranke mada, kako navodi, od samog osnivanja je uvek podržavao Srpsku listu.

Stanković je istakao da nema nikakve veze sa strankom Nenada Rašića kojeg je prvi put upoznao danas jer su, kako je objasnio, istovremeno bili kod Aljbina Kurtija.

Vršilac dužnosti premijera Kosova imenovao je danas Nenada Rašića za direktora Kancelarije za zajednice pri kabinetu premijera.