Tači i Hoti: Nećemo dozvoliti da se dijalog vodi na tehničkom nivou

Hašim Tači i Avdulah Hoti
Izvor: Koha ditore

Predsednik Hašim Tači je nakon sastanka sa premijerom Avdulahom Hotijem rekao da je za Kosovo najvažnije da institucionalna saradnja bude efikasna i naglasio da dijalog sa Srbijom ni pod kojim uslovima ne treba svoditi na tehnički nivo.

Tači je dodao da je podržao imenovanje Skendera Hisenija za koordinatora za dijalog sa Beogradom.

"Pozdravio sam imenovanje Hisenija za koordinatora. U interesu je da se ovaj dijalog održi, jer dijalogom i Kosovo može krenuti ka evropskoj perspektivi. Moramo da vodimo raspravu, moramo da se upoznamo i ni pod kojim uslovima ne spuštamo na tehnički nivo, jer to znači status kvo i poštovanje dnevnog reda Srbije. Dakle, mora se dogoditi uzajamno priznanje", istakao je Tači.

Osim dijaloga, Tači je rekao da je razgovarano i situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa.

"Za uspeh u temama koje su u interesu zemlje i građana Kosova, mora postojati međuinstitucionalna saradnja. Razgovarali smo o pitanju kako bolje, lakše i brže prevazići situaciju sa kovidom-19. Svi moramo da sledimo preporuke eksperata da bismo prevazišli ovu fazu", istakao je Tači.

Pored toga, Tači je naglasio da je bilo reči i o ekonomskim pitanjima, tačnije o ekonomskom paketu pomoći koji je počeo da se primenjuje.

Premijer Hoti je rekao da je Tačija informisao o detaljima sastanka u Briselu.

"Obavestio sam predsednika o sastanku, a danas ću izvestiti i Skupštinu. Osiguraćemo da dijalog ne propadne na tehničkom nivou, već da ima međusobno priznanje. Nadam se da ćemo u narednim mesecima završiti ovaj proces", rekao je Hoti.
 

Bokojoker
24. Jul 2020.
Samo mi nije jasno ko će vas priznati?
Nikog nije briga da li vi nekog priznajte ili ne. Vi ste srpska pokrajina, trenutno protektorat i pod vojnom okupacijom Nato pakta
Tatic Mile
24. Jul 2020.
Ovi
Bokojoker
24. Jul 2020.
Neće smeti, čak i ako budu želeli
misterNO
24. Jul 2020.
Imate vi pravo na sve. Da je, kao što nije,neko bi trebao da se zapita odakle vama pravo da uopšte dajete takve izjave? Da je, kao što nije, neko bi trebao da prekine tehničke razgovore i kaže da dok sve ne demantujete što se rekli, nećemo uopšte da razgovaramo! Da je, kao što nije, neko bi trebao da pokaže jačinu, snagu, obraz države! Da je, kao što nije, neko bi trebao da ima rezoluciju Skupštine, odluku Vlade o čemu isključivo može da priča i šta može da prihvati! Pošto je ovako kako jeste, pošto je metereološka situacija takva da je velika magla a imamo situaciju da su neke ptice izgubljene...imate vi još pravo na sve!
Priznato nepriznato
24. Jul 2020.
Extra fraza "medjusobno priznanje" 😁
Samo jedna teritorija nije medjunarodno priznata institucionalno tako da moze sama sebe da prizna.
Bole zemunac
24. Jul 2020.
Zapad vas je iz vremena svoje potpune dominacije i stvorijo, ne zbog vas vec iz njihovih interesa. Kasnije je uvideo svoju gresku i postali ste im teret. Ali ne zele priznati svoju gresku i zato vas i pustaju da pricate bajke i da sanjate, jer ne znaju sta ce sa vama.
Prestanite da zavaravate svoj narod i da sirite mrznju.