Tadić: Stanje na severu Кosova posledica predizbornih interesa Vučića i Кurtija

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak "direktna posledica interesa" koji se tiču predizbornih kampanja premijera Кosova Aljbina Кurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi, prenosi N1.

„Suština ove situacije je upotrebna vrednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspeha Кurtija na predstojećim lokalnim izborima na Кosovu i Vučića na parlamentarnim i predsedničkim u Srbiji“, rekao je bivši predsednik Srbije za Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane nerešeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica Rosu izveo Кurti.

„Ne bih upotrebio vojsku zbog spora oko automobliskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogromom. To je sramno i kukavički“, dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi „sebičnim interesima Vučića i Кurtija“.

Ja
29. Septembar 2021.
Vucic treba da se brani i svoju zemlju i svoj narod nista nije pogresio ! dok kurti je terorista postavio razne puske protiv naroda kao i silu i napada protiv srbije i naroda !!!
Dobar čovek
29. Septembar 2021.
Tadić je prvi izdao Kosovo...