Tahiri: Bez rata Preševo, Medveđa i Bujanovac ne mogu postati deo Kosova

Besnik Tahiri
Izvor: GazzetaExpress

Šef poslaničke grupe ABK Besnik Tahiri oštro se usprotivio ideji razmene teritorija, ukazavši da Preševo, Medveđa i Bujanovac ne mogu da se pridruže Kosovu bez rata, prenosi Ljajmi.

"U ovoj zemlji postoji istorija. Teritorijalna reorganizacija je pogrešan eksperiment. To je bio prvi projekat srpskog premijera Zorana Đinđića. Teritorijalna razmena bi bila greška albanske nacije i ove države. Ovo je Kosovo“, rekao je Tahiri.

On je u rekao da nema potrebe da Kosovo odgovara na zahteve Srbije.

"Bez rata Kosovo neće zauzeti Preševo, Medveđu i Bujanovac. Ne možete odvesti Albance iz Preševa bez rata“, ponovio je on.

 

Miodrag iz Peći
04. Jun 2021.
Jedan rat su Albanci izgubili od NATO i srpske žandarmerije pre 20.godina. Kapetan Leši je ubijen a teroristi OVPBM su proterani čak u Severnu Makedoniju da se i dan danas nisu vratili. Inače je stav NATO da su Albanci Preševa i Bujanovca zbog oružanog ustanka OVPBM 1999/2001 izgubili pravo na povratak u kosovskometohijsku oblast gde su bili sve do 1957.god. kada su Albanci "Trampili" tu oblast za uvek srpsku Mokru Goru i Ibarski Kolašin zbog izgradnje brane i veštačkog Jezera Gazivode.
To je razlog što Albanci nšće da usvoje ZSO jer bi malenoj srpskoj opštini plaćali vodu i struju koju ne plaćsju evo 23.godine i ukrali tako oko milijardu i osamsto hiljada evra. Zato neće ni "Razgraničenje" na Ibru i povratak 4 opštine u Srbiju jer se plaše da im Srbija neće isporučivati vodu od koje zavise.
Zoran
04. Jun 2021.
Ko jos normalan hoce da ratuje? Manite se tih gluposti.
Rade
04. Jun 2021.
Pa jel citas?.. albanci hoce rat..