Tahiri: Hoti je otvoreno na strani kriminala i korupcije

abeljard tahiri
Izvor: GazzetaExpress

Bivši ministar pravde iz redova Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri oštro je kritikovao odluku vlade Kosova da ukine Radnu grupu za borbu protiv korupcije u kosovskoj policiji, rekavši da je premijer Avdulah Hoti, umesto da radi na politici borbe protiv kriminala i korupcije, otvorio put tim pojavama, prenosi Kosova Pres.

Tahiri je na Fejsbuku napisao da je ukidanje Radne grupe za borbu protiv korupcije u kosovskoj policiji, mehanizma koji istražuje dela u okviru Specijalnog tužilaštva, udarac ne samo za operativni sistem već i za poverenje koje građani imaju u zakon i red.

“Posle smene direktora policije Rašita Ćaljaja...premijer Hoti je takođe zatvorio Operativnu grupu za borbu protiv korupcije u okviru kosovske policije. Umesto da izrađuje politiku koje se bore protiv kriminala i korupcije, Avdulah Hoti otvoreno se priklonio kriminalu i korupciji, donoseći političke odluke kako bi otvorio put tim pojavama", napisao je Tahiri.

On je poručio da bi kosovski premijer Avdulah Hoti trebalo da zna "da se na Kosovu odvija proces funkcionalne revizije sektora za sprovođenje reda i zakona koja bi nakon analiza i testiranja najboljih rešenja, preporučila strukturiranje i gašenje mehanizama gde je to potrebno“.