Tahiri: Članstvom Kosova u SE svi dobijaju

Besnik Tahiri
Izvor: Kosovo Online

Poslanik ABK Besnik Tahiri, koji je deo kosovske delegacije u procesu članstva Kosova u Savetu Evrope, naveo je da jučerašnje odluke odbora te međunarodne organizacije ukazuju da postoji realna osnova da Kosovo dobije dve trećine na današnjem glasanju PSSE, i istakao da sa članstvom Kosova svi dobijaju, kao i da je to put manjinama da promovišu i zaštite svoja prava.

Tahiri je na Fejsbuku poručio da su na oba sastanka u Odboru za ravnopravnost i nediskriminaciju i u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava, diskusije i glasanje pokazali da je većina na strani članstva Kosova u Savetu Evrope.

"U prvom je glasanje bilo jasno, 30 glasova za, dva protiv i četiri uzdržana, dok je u drugom bilo 23 glasa za i tri protiv. Ovaj trend glasanja tačno pokazuje da je dve trećine glasova realno da se dobije na današnjem glasanju. Uskoro ćemo imati još jednu bitku da ne izglasamo 16 amandmana, od kojih je većinu inicirala delegacija Srbije", poručio je Tahiri.

Dodao je da je tokom sastanaka naglasio da Kosovo ispunjava standarde i uslove.

"Ugledni pravnici i trojica izvestilaca su to već rekli. Članstvo Kosova takođe otvara put manjinama da promovišu i zaštite svoja prava. To je vin-vin'", zaključio je Tahiri.