Telekom Srbija: Priština pokušava da ukine kompaniju MTS d.o.o.

MTS Mitrovica
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica 

Telekom Srbija saopštio je da je tom preduzeću danas dostavljena odluka Agencije za registraciju poslovanja u Prištini (ARBK) doneta 31. jula 2023. godine kojom se ukida kompanija MTS doo, ali i da je ta odluka još uvek neizvršiva, prenosi Politika.

"Ta odluka je činjenično i pravno neutemeljena i suprotna evropskim načelima, standardima i međunarodnom pravu i predstavlja jasno kršenje vladavine prava i narušava potvrđene sporazume između Srbije, Prištine i EU", ukazuje Telekom u saopštenju.

Ovakav potez zasnovan je, kako je navedeno, na potpuno apsurdnom obrazloženju koje tvrdi da član menadžmenta kompanije ima pasoš izdat od strane Republike Srbije, iako u svim zvaničnim dokumentacijama "svi članovi menadžmenta koriste dokumenta privremenih institucija u skladu sa Briselskim sporazumom".

"Postavlja se pitanje kakva je logika da se jedna firma ugasi zato što jedan od članova menadžmenta prema neosnovanim kriterijumima ima navodne nedostatke u svojim ličnim dokumentima", poručuju iz Telekoma.

MTS doo je osnovan u potpunoj saglasnosti sa Briselskim sporazumom o telekomunikacijama (8. septembar 2013) i firma je koja je u 100 odsto vlasništvu Telekoma Srbija i kao takva posluje skoro deceniju.

"Suprotno spekulacijama različitih medijskih kuća o potencijalnom zatvaranju MTS, želimo da naglasimo da je predmetna odluka još uvek neizvršiva", navodi Telekom.

Takođe, Telekom ističe da ima pravo na rok od 30 dana da podnese žalbu ARBK, što namerava i da učini.

"Telekom Srbija će učiniti sve da zaštiti interese svih građana na Kosovu i Metohiji koji koriste njegove usluge i više od 250 zaposlenih", navedeno je u saopštenju.