Todić: Želimo da obezbedimo što kvalitetnije zdravstvene usluge za građane

Todić sa čelnicima Doma zdravlja u Leposaviću
Izvor: Opština Leposavić

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima uručio je danas čelnicima Doma zdravlja u ovom gradu vrednu i značajnu medicinsku opremu.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici Leposavić portal, oprema u vidu ultrazvučnog aparata sa tri sonde, CTG aparata, kompletne opreme za ORL ordinaciju i oprema za sanitetsko vozilo za potrebe Hitne službe nabavljena je sredstvima iz opštinskog budžeta, a sve u cilju podizanja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga stanovništvu ove opštine.

Ova, kao i mnoge druge donacije, po rečima predsednika Todića, ne bi bile moguće bez nesebične i konstantne pomoći države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Opština Leposavić u saradnji sa državom Srbijom uložila je puno novca u prethodnom periodu u naše zdravstvene ustanove. Mi taj kontinuitet i dalje nastavljamo i danas smo uspeli da, u skladu sa našim mogućnostima, obezbedimo ove dijagnostičke aparate koji su bili neophodni našem medicinskom osoblju i lekarima specijalistima u njihovom radu, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga", poručio je Todić.

On je naglasio da je cilj čelnih ljudi Leposavića da i u narednom periodu obezbede sve ono što je nepophodno od dijagnostičkih aparata, laboratorijske opreme, sanitetske opreme i sanitetskih  vozila, i svega ostalog kako bi imali savremene i dobro opremljene zdravstvene ustanove.

"Jer, opremanjem zdravstvenih ustanova želimo da obezbedimo našim zdravstvenim radnicima mogućnost pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga, a za dobrobit našeg naroda, odnosno pacijenata. Tokom pandemije koronavirusa, zaista smo se trudili da pomognemo i obezbedimo sve što je potrebno da bi zaštitili medicinsko osoblje kako bi oni mogli nesmetano da pomažu našem stanovništvu", rekao je Todić.

Upravnica Doma zdravlja u Leposaviću dr Ljiljana Vukadinović istakla je da je saradnja sa lokalnom samoupravom na veoma visokom nivou i zahvalila se u ime zdravstvenih radnika ove ustanove predsedniku opštine Leposavić što je uvideo potrebu za nabavkom ove vredne opreme koja će u mnogome olakšati rad medicinskog osoblja i pružiti kvalitetnu uslugu pacijentima.

Iz opštine Leposavić poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da pomažu zdravstvene ustanove. U planu za narednu godinu je opremanje oftamološke ordinacije, kao i nabavka drugih neophodnih dijagnostičkih aparata, nabavka sanitetskih vozila i ostalog, kako bi zdravstvenu zaštitu doveli na zavidan nivo, a zdravstveni radnici na adekvatan način mogli da pomognu žiteljima ove najsevernije opštine na Kosovu.