Veljiu: Bulići je uzurpator, Samoopredeljenje jedino zna da iznosi klevete i optužbe

Agim Veljiu
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Agim Veljiu poručio je da Samoopredeljenje ne zna da preduzme akcije koje su korisne za Kosovo, već „samo zna kako da napadne institucije zemlje Molotovljevim koktelima”, prenosi Gazeta Ekspres.

Veljiu je na ovaj način odgovorio na podnošenje krivične prijave koji je ogranak Samoopredeljenje iz Podujeva podneo protiv njega i dva bivša direktora opštinskih odeljenja.

On je rekao da se ne bavi postupcima Samoopredeljenja koji se, prema njegovim rečima, bavi klevetama i optužbama.

„Uopšte ne komentarišem njihove postupke, ali oni ne znaju ništa drugo da rade, samo da iznose klevete i optužbe, ne znaju bilo kakvu mudru akciju da urade za svoju zemlju. Oni znaju samo da iznose optužbe i laži, znaju da napadaju državne institucije Molotovljevim koktelima i one koji su ih napali“, rekao je Veljiu.

Bivši gradonačelnik Podujeva kaže i da je kandidat Samoopredeljenja za ovo mesto na predstojećim lokalnim izborima, Špejtim Bulići „uzurpator i da je njegova kuća izgrađena na opštinskom imanju“.

„Oni optužuju nekoga, a imaju svog kandidata uzurpatora javne imovine, koji je kuću sagradio na imanju opštine, iako su građani sigurni da on neće štititi interese opštine, kada je i sam uzurpator“, rekao je Veljiu.

On je istakao da postoje postupci koje bi opština Podujevo trebalo da pokrene.

„Naravno da su to postupci koje bi opština trebalo da pokrene. On je to demantovao raspravom, ali porez na imovinu i sva dokumentacija dokazuju da je njegova kuća izgrađena na opštinskom imanju”, rekao je aktuelni ministar unutrašnjih poslova.

Valjiu je uveren u pobedu njegovog DSK na izborima u Podujevi, navodeći da će se to dogoditi u "prvom krugu".

"Uveren sam da će DSK ponovo voditi opštinu Podujevo, jer ima dobru vladu, do danas nema korupcijske afere i kršenja zakona, niti oštećenja državne imovine, dok je njihov kandidat uzurpator i ima sagrađenu kuću na imanju opštine“, zaključio je Veliu.