Veljiu: Kada osigurate glasove, dođite i srušite vladu

Agim Veljiu
Izvor: kk.rks-gov.net

Ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu izjavio je da ga najave opozicije da će pokrenuti predlog za svrgavanje vlade ne impresioniraju i poručio da kad god budu obezbedili glasove, podnesu taj predlog Skupštini Kosova, prenosi Reporteri.

Veljiu je, govoreći o izjavi poslanice Samopredeljenja Mimoze Kusari-Lilje, da će u narednim nedeljama ponovo aktivirati predlog za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vlasti, istakao da nije vredna pažnje.

"Izjava Kusari-Ljilje nije vredna bavljenja. Uopšte me ne zanima da li opozicija ima glasove ili ne, kada budu imali glasove, neka ih podnesu. Skupština odlučuje", poručio je Veljiu.

Ranije danas, opoziciona poslanica Kusari-Ljilja izjavila je da će većina, kada se bude glasalo o nepoverenju, glasati za svrgavanje vlade, dodajući da će samo nekoliko poslanika Demokratskog saveza Kosova glasati protiv.

"Naš zahtev za prikupljanje potpisa za svrgavanje ostaje aktuelan. Ali, u narednim nedeljama, naše repozicioniranje kao parlamentarne grupe biće razmotreno u smislu organizovanja i dobijanja podrške od drugih poslanika spremnih da svrgnu vladu. Verujem da će biti dovoljno poslanika albanske većine, ali i ostalih manjina da se sazove sednica, a zatim izglasa predlog nepoverenja vladi", navela je Kusari Ljilja.