Vlada Kosova: Ambasade Nemačke i Francuske reagovale na "non pejper", nemamo šta da dodamo

vlada kosova
Izvor: www.rtvslon.ba

Vlada Kosova na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem nije želela da komentariše takozvani "non pejper" dokument koji predviđa okvir za dalje pregovore Beograda i Prištine, prenosi Repoteri.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu rekao je za Telegraf da su ambasade Nemačke i Francuske već reagovale na ovu temu i da oni nemaju više šta da dodaju.

"I nemačka i francuska ambasada već su iznele svoj za ovaj dokument, negirajući ga i distancirajući se od njega. Nemamo više šta da dodamo njihovim izjavama", rekao je Krieziu.

Inače, Prištinska Koha pod oznakom "ekskluzivno" objavila je danas vest da je došla u posed dokumenta, koji su navodno pripremile Francuska i Nemačka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a koji predviđa okvir za dalje pregovore.

Koha navodi da je ovim papirom predviđeno da se dijalog završi međusobnim priznanjem dve strane, a da bi proces trebalo da bude završen pre kraja februara 2022.

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode rekao je da je navodni "non-pejper“ o okviru za dijalog, objavljen u Kohi, lažna vest, dok je istovremeno i Francuska ambasada na Kosovu negirala da su ta zemlja i Nemačka učestvovale u izradi dokumenta o reviziji granica na Zapadnom Balkanu.