Vučević sa Nurtleuom: Hvala na doslednoj podršci Kazahstana za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije

Vučević sa  Muratom Nurtleuom
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Kazahstan Muratom Nurtleuom kome je  izrazio je zahvalnost na principijelnoj i doslednoj podršci koju Kazahstan pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Tokom sastanka potpisan je Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji između Srbije i Kazahstana, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vučević je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i da će Vlada Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ministar Nurtleu zahvalio je Vučeviću na gostoprimstvu i prilici za razgovor o temama od značaja za saradnju dve zemlje. On je sa ponosom istakao da je prvi kazahstanski ministar koji dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

Prijateljski odnosi koje neguju dve zemlje, kako je ocenio, odličan su preduslov za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima, a saradnja u oblasti odbrane dodatno će učvrstiti sveukupne odnose dve države, navedeno je u saopštenju.