Orlić sa ambasadorom Kazahstana: Odgovoran odnos u dijalogu pokazuje isključivo Beograd

Vladimir Orlić i Madi Atamkulov
Izvor: Narodna skupština RS

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić, tokom sastanka sa ambasadorom Republike Kazahstan Madijem Atamkulovim, zahvalio se toj zemlj na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, odnosno principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja Kosova.

Kako navode iz Skupštine Srbije, Orlić je tokom sastanka istakao da Beograd ostaje posvećen dijalogu sa Prištinom, sledeći principe očuvanja mira i stabilnosti za sve koji žive u ovom delu Evrope.

Takođe je dodao i da predstavnici međunarodne zajednice danas otvoreno poručuju da odgovoran odnos u okviru dijaloga pokazuje isključivo jedna strana, Beograd, odnosno predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Na sastanku je bilo reči i o odnosima Srbije i Kazahstana.

„Odnosi Srbije i Kazahstana su tradicionalno dobri, prijateljski i u tom duhu ćemo, uveren sam, nastaviti da ih razvijamo i učvršćujemo i u budućnosti“, naveo je Orlić.

Ambasador Atamkulov je poručio da Kazahstan Srbiju smatra za važnog političkog i ekonomskog partnera, te da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja.

Istakao je i da će Kazahstan nastaviti da pruža podršku Srbiji, njenoj teritorijalnoj celovitosti, kao i njenim interesima u međunarodnim organizacijama.

Sagovornici su potvrdili spremnost za jačanje saradnje i u brojnim drugim oblastima od obostranog interesa, prvenstveno u sferi poljoprivrede, prehrambene i farmaceutske industrije.