Vučić: Beograd neće da prekine dijalog, Priština da ispuni obaveze

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Presednik Srbije Alekandar Vučić rekao je danas da Beograd ne želi i da nije spreman da prekine dijalog, ali da Priština ima velike obaveze koje treba da implementira i na koje su ih oba evropska predstavnika podsetila, prenosi Tanjug.

Ogovarajući na pitanje novinara da li će Srbija odustati od dijaloga, Vučić je ironično konstatovao da je tokom današnjeg sastanka u Briselu od prištinske strane mogao da čuje da je Isus rođen 14. februara, kada su na Kosovu održani izbori, na kojima je Kurti pobedio.

"Imamo dijalog i veoma važne pregovore. Imamo težak posao, ulažemo velike napore. Potpisani dokumenti moraju da se priznaju, implementiraju, ali to mora da se uradi na odgovarajući način, a tek posle toga možemo da pričamo i o drugim stvarima", rekao je Vučić.

Kada je reč o gorućem pitanju nestalih osoba, prihvatili smo da razmatramo pitanje nestalih i ponudili smo apsolutno sve, po principu "dobre vere" sa naše strane i rekli: gde god vi mislite da možete da nađete nestale, ići ćemo zajedno da vršimo iskopavanja na tim mestima, kako bismo pomogli prodicama nestalih.

"Oni nisu želeli da pričaju o tome, već su želeli da pričaju o Veljku Odaloviću i ni o čemu drugom", rekao je Vučić.

Lio
15. Jun 2021.
Bravo Kurti