Vučić čestitao Vaskrs patrijarhu Porfiriju: Da praznične molitve doprinesu očuvanju srpskog naroda

Vučić i Porfirije
Izvor: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru, saopštili su iz Pres službe predsednika Srbije.

"Vaša svetosti, Srdačno Vam čestitam najveći hrišćanski praznik, Vaskrs Gospoda Isusa Hrista. 
Neka Praznik nad praznicima u kome slavimo radost večnog života bude nepresušni izvor snage i optimizma", napisao je Vučić.

Čuvajući svoju veru i tradiciju i snažeći vrline mira  ljubavi i tolerancije – zajedničkim trudom, strpljenjem i mudrošću, dodao je predsednik Srbije, branimo naše državne interese i doprinosimo razvoju Srbije.

Vučić je izrazio nadu da će praznične molitve i liturgije doprineti očuvanju srpskog naroda.

"Srpski narod nalazi se u stalnoj situaciji borbe za sopstveni opstanak, očuvanje duha i snage nacije i zato, Vaša svetosti, verujem da će praznične molitve i liturgije doprineti našem jedinstvenom odgovoru svima koji žele poniženje i nestanak Srbije. U vremenu izazova koji se, kao i pred celom svetskom zajednicom, postavljaju i pred našom zemljom, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja nepokolebljivo svedočanstvo Istine i Ljubavi Božije. Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da ih provedete u miru, ljubavi i radosti. Hristos vaskrse", navedeno je u čestitki predsednika Srbije.