Vučić: Ðilas Srbe na KiM naziva kriminalcima, da bi ga stranci doveli na vlast

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da su tvrdnje lidera SSP Dragana Ðilasa da su Srbi na KiM, i posebno Srpska lista, kriminalci, plod njihove želje da ih neko iz inostranstva dovede na vlast, prenosi Tanjug.

"Sve što je protiv Srbije oni će uvek da podrže i to je sve u redu, ali ta vrsta napada na Srbe i potvrđivanja svih besmislenih priča da su Srbi na KiM kriminalci, a posebno Srpska lista, to vam govori koliko vam malo treba da sebe unizite da biste se nekom drugome dodvorili u inostranstvu, jer mislite da jedina pomoć može da vam bude da vas neko iz inostranstva dovede na vlast", rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na novinarsko pitanje da prokomentariše to što je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas u Vašingtonu, u intervjuu za Glas Amerike, Srbe sa KiM nazvao kriminalcima, a nijednom rečju nije osudio postupke Aljbina Kurtija.

"To što se tiče njihove podrške Kurtiju to su oduvek radili. U Srbiji o vlasti odlučuju građani Srbije i sasvim sam siguran da će na racionalan i odgovoran način voditi računa i o svemu tome", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je na pitanje da prokomentariše i to što Ðilas u ovom intervjuu pominje borbu protiv kriminala i korupcije, odgovorio da ne može da veruje da Ðilas govori o borbi protiv kriminala.

"Zamislite Ðilas priča o borbi protiv kriminala. Verica Barać se u grobu okreće. To je kao kada bi Al Kapone postao sveštenik i ispovedao ljude i okajavao im grehe. Da ne poveruješ šta je sve moguće", rekao je Vučić.

Na pitanje o Zdravku Ponošu kao zajedničkom predsedničkom kandidatu opozicije, koga slave u hrvatskim medijima, Vučić je odgovorio da ne veruje da će Ponoš zaista biti kandidat opozicije.

"Zdravko Ponoš je odličan kandidat, s tim što ja ne verujem da će im on biti kandidat, i biće mrtva trka u hrvatskim medijima od ljubavi prema našem kandidatu, ko god to da bude, i od snažnog otpora prema opozicionom kandidatu", ironično je odgovorio predsednik Srbije.

Dodao je da samo pita zašto toliko strašno i ostrašćeno navijaju, a da misli da ljudi u Srbiji odlično razumeju zašto.