Vučić: Hvala Srbima na KiM zbog uzdržanosti i hrabrosti, predaje neće biti, pobediće Srbija

Aleksandar Vučić
Izvor: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je general Mojsilović imao razgovor sa komandantom Kfora, čiji se dolazak u Severnu Mitrovicu i razgovor sa predsednikom Srpske liste Rakićem i drugim predstavnicima srpskog naroda očekuje oko ponoći.

"Prihvaćene su obaveze obeju strana. Bilo je mnogo laži i dezinformacija. U ponoć komandant Kfora dolazi u Kosovsku Mitrovicu i razgovor sa Goranom Rakićem", rekao je Vučić.

Kako kaže, molili su međunarodne predstavnike da učine sve što je moguće da se ovo zaustavi.

"Verujem da ćemo imati dobre vesti. Nadam se da će se ovo sutra deeskalirano i da ćemo sa novim kompromislim rešenjima doći do mira", rekao je Vučić.

Kako kaže, verovatno nam predstoji najveća politička borba u narednim danima.

"Želim da se zahvalim onima koji su podržali Srbiju, čak i oni koji su bili korektni i iznosili korektne stavove. Hvala i Biltu, hvala i Borelju, posebno hoću da se zahvalim predstavnicima ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, koji su reagovali na veoma korektan način", rekao je Vučić.

Kako kaže, radi se na smirivanju svega, jer je to, dodaje, najvažnije.

Predsednik Srbije je uputio i posebnu poruku srpskom narodu na severu Kosova.

"Veliko hvala Srbima sa KiM zbog uzdržanosti i hrabrosti. Predstoji nam najteža politička borba. Hvala što čuvate srpsko ime i prezime na KiM. Želim da se zahvalim onima koji su podržali Srbiju", rekao je Vučić.

"Radimo na smirivanju svega. Bez obzira na to koliko teško bilo, predaje neće biti, pobediće Srbija".