Vučić i Čen Bo: Stav Kine o Kosovu je čvrst i nepromenjiv

vučić i čen bo
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Kine Čen Bo, obavestio je o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu i istakao da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Kinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici “jedne Kine”.

Ambasadorka Čen je istakla da je stav Kine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova čvrst i nepromenjiv i da će Kina nastaviti sa međunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija, dobro napreduju.

U isto vreme su razgovarali o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju.

Vučić je, i tokom sastanka sa ambasadorkom Čen, ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost.