Vučić na prijemu kod Gutereša: Prilika za razmenu mišljenja sa svetskim liderima

Vučić na prijemu koji organizuje Gutereš
Izvor: instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu koji je, u čast šefova delegacija, priredio generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Vučić je na Instagramu "buducnostsrbijeav" naveo da je ova nedelja u Njujorku prilika da sa svetskim liderima razmeni mišljenja o aktuelnoj situaciji u Evropi i svetu, izazovima u oblasti migracija, klimatskih promena i održivog razvoja, ali i da se dodatno založi za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

"Danas, kao i u narednim danima, očekuje nas veliki broj sastanaka, a ja ću nastaviti da se i u ovom izazovnom periodu izborim za Srbiju što je bolje moguće", naveo je Vučić.

Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, Vučić je preneo da je dugo razgovarao i sa predsednikom Evropskog savtea Šarlom Mišelom i predsednikom Kube Migelom Dijas-Kanelom.

Vučić je prethodno prisustvovao sastanku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Đuzep Borelj, i poručio da je i taj neformalni ručak iskoristio za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana.