Vučić o Kosovu: Zaštitiću zemlju, ne sebe, vodi me volja naroda, ne sila

Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija u nekom trenutku biti pritisnuta u pregovorima o Kosovu, ali i poručio da će zaštititi zemlju, a ne sebe, prenosi Tanjug.

"Oko KiM svi hoće da Srbija prizna nezavisnost. Ako ne odemo na razgovore, bićemo prokazani. U nekom momentu ćemo biti pritisnuti. Ja sam politički veteran i znam kakve su posledice po mene, ali zaštitiću zemlju, a ne sebe", kazao je Vučić za RTS.

Rekao je da neće dozvoliti, i ne interesuje ga, kako kaže, što neko protestuje.

"Mene interesuje volja naroda, a ne volja sile i nasilnika. Neću da se dodvoravam nikome", podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je podsetio da je danas 10 godina od kada smo izgubili pred Međuanrodnim sudom pravde.

"Neću da mi drže predavanja oni koji su odgovorni, meni i ljudima koji se bore. Potcenjuju našu delegaciju. Tamo je otišao direktor Vojne obaveštajne agencije general Dragan Vladisavljević. Ne zna on, koji ima ogromno iskustvo? Ti ljudi se bore za Sbriju na svakom mestu, koraku, borimo se vezanih ruku, ne spreda vezanih, već pozadi, i tako se borimo i sa svim tim", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je upitao da li neko misli da se može više.

"Je l' treba da odemo tamo pa da svakog dana citiram Lazara. Otiđite pa pokažite dokle ste doveli Srbe. Pa, kada dođe vreme videćemo ko je bio Lazar, a ko se drugačije ponasao", naglasio je on.

Vučić je poručio samo da oni u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost ne govore šta treba da se radi, u čije vreme je Međunarodni sud pravde doneo takvu odluku, u čije vreme je ubijen Ranko Panić.

Vučić: Svi hoće nezavisno Kosovo, manevarski prostor manji

Predsednik Srbije rekao je večeras da je svejedno da li razgovaramo sa Albancima ili predstavnicima EU ili Amerike, jer svi oni isto misle i žele nezavisno Kosovo u okvirima današnjeg, kako su ga Albanci proklamovali.

"Nemojte u to da imate nikave sumnje, svi hoće da Srbija prizna nezavisnost, a ako ne odemo na razgovore, gotovi smo, u nekom momentu će nas pritisnuti", rekao je Vučić večeras na RTS govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom.

Predsednik Srbije je dodao i da nikada nije potcenjivao kosovske Albance i da je uvek govorio da su razgovori teški.

Istakao je i da mi na pregovore ne idemo sa trikovima, niti se suprostavljamo samo Albancima, već i onima koji ih podržavaju, te je svejedno sa kim se razgovara, jer svi zastupaju isti stav.

Vučić je rekao i da smo koristili manevarski prostor osam godina, ali da će nam ga sada skraćivati.

"Praviće u Bujanovcu jedinstvenu lokalnu vlast protiv Srba, a kod mene su albanski predstavnici trazili da ih integrisemo u drzavne organe", navevo je predsednik Srbije.

Dodao je da se tome obradovao, ali da su oni potom otišli u Albaniju, gde su im rekli da formiraju vlast bez 42 odsto Srba, i da izbace SNS.

"Rasturite Srbe na lokalnom nivou, a zato trazite sa jedan posto u Beogradu učesće na centralnom nivou. Malo je čudna ta teorija", ukazao je Vučić.

Objašnjava da oni žele da mogu u jednom trenutku da nas ucenjuju različitim pritiscima, do podizanja štrajkova i govoriće za Bujanovac i Preševo, jer u Medveđi živi 300 Albanaca, a ne 4.000, kako su lagali decenijama.

Vučić: SAD nisu napustile pregovore o Kosovu, očekujem nalet

Sjedinjene Američke Države nisu napustile pregovore o Kosovu, rekao je večeras predsednik Srbije i dodao da očekuje još snažniji nalet Amerikanaca po tom pitanju.

"Nije, nema nikakve sumnje", rekao je Vučić upitan da li je Amerika napustila pregovore o Kosovu.

Istakao je da očekuje još snažniji nalet Amerikanaca po tom pitanju.

Vučić: Nešto se čudno dešava u regionu, svi se naoružavaju

Vučić je ocenio večeras, komentarišući vest da Nemačka naoružava vojsku Kosova, da se "nešto čudno" dešava svuda u regionu jer se svi naoružavaju i poručio da će Srbija biti u stanju da se zaštiti.

"Ja se nadam da to naši nemački partneri neće da urade, ali postoji neizvesnost za budućnost i svi se u regionu naoružavaju neverovatnom brzinom", rekao je Vučić za RTS.

Ruski portak Sputnjik javio je da vlasti u Prištini mesecima pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova, uz odobrenje kancelarke Angele Merkel.

Vučić je večeras rekao da je od Vojno-obaveštajne agencije tražio podatke čim je video vest na Sputnjiku.

"Ne mislim, mada ne isključujem da će dobijati tenkove 'leopard', ne isključujem mogućnost i naše službe kažu da je moguće da će dobiti oruđe za uništenje protivoklopnih vozila i helikoptera i niskoletećih aviona, što je poznato nemačko oružje, kao i puške G-36", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da će srpska namenska industrija ponovo dobiti ogromnu podršku države, kao i da je Srbija nabavila belgijske "skar" puške, da se unapređuje modularna puška u Kragujevcu...

"Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu", ocenio je predsednik Srbije.

Gjimi
22. Jul 2020.
Pa normalno nemate sta da trazite vise rks vojska oruzhava normalno kad imash komshio teroristiqku derzhavo normalno