Vučić: Ogromna zabrinutost, pa i strah, zbog situacije na Kosovu

Aleksandar Vucic u Njujorku
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu, jer sve što se dešava jasno govori o pravim namerama Aljbina Kurtija.

"Imao sam ovde i nezvanične susrete sa mnogim predstavnicima SAD. Ne želim javno da govorim o tim susretima, ali sam im preneo ogromnu zabrinutost, pomalo i strah zbog mogućih budućih događaja na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić novinarima.

Naveo je da zabrinjava to što i datumi koje Priština bira za neke svoje poteze, način i jezik koji koriste, hapšenja, dovoljno jasno i nedvosmisleno govore o namerama Aljbina Kurtija.

O Stanovoj izjavi: Dobro jutro, Kolumbo!

Na pitanje u vezi sa izjavom portparoma Evropske unije Petera Stana da EU pažljivo prati situaciju na severu da je formiranje ZSO potrbeno odmah, Vučić je kratko i ironično odgovorio:

"Dobro jutro, Kolumbo!"

O istrazi protiv Menendeza zbog mita: Jasno je da lobiranje za Kosovo nije bilo za džabe

Na konstataciju da je jutros u američkim medijima odjeknula vest da je otvorena federalna istraga protiv senatora Roberta Menendeza zbog mita, Vučić je podsetio da je taj čovek najveći albanski, odsnosno kosovski lobista u američkom Kongresu.

"Bilo je jasno, po strasti i jeziku koji je koristio, da to nije džabe. Uhvatili lopova, sprovode federalnu istragu, tako to ide... Lopovi uvek polaze od sebe. Tako je i u Srbiji“, rekao je Vučić.

"Eno, zemlje stale u red da poslušaju Milanovića i priznaju Kosovo"

Povodom poziva hrvatskog predsednika Zorana Milanovića u Generalnoj skupštini UN zemljama da priznaju Kosovo, Vučić je sa ironijom primetio:

"Vidim ovih 100 zemalja (koje ne priznaju Kosovo) stalo u red da ga posluša... Guraju se sve, eno ih iza ugla stoje i čekaju da poptišu nezavisnost Kosova..."