Vučić poručio Eskobaru: Samo sanjaj međusobno priznavanje

Vučić, Lajčak i Eskobar
Izvor: Politika

Samo sanjaj međusobno priznavanje, odgovorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "Novostima" na pitanje da prokomentariše izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara koji je kazao "da SAD u potpunosti podržavaju dijalog Kosova i Srbije, koji se vodi pod okriljem EU, i smatraju da međusobno priznanje treba da bude krajnji cilj tog procesa".

"Smatramo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, pomognu u rešavanju otvorenih pitanja koja su tu od devedesetih godina i da napreduju u procesu evropskih integracija", rekao je Eskobar za portal Pavlović tudej.

U posetu Beogradu večeras dolazi specijalni izaslanik za dijalog Beograd i Prištine Miroslav Lajčak gde će se sastati sa Vučićem.

Slovački diplomata prethodno je posetio Prištinu, gde se sastao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem kojem je poručio da svi dosadašnji sporazumi moraju da budu sprovedeni. Nakon toga Kurti je na svom tviter nalogu napisao da "Kosovo prihvata plan EU za normalizaciju odnosa".