Vučić sa Bordžom: Srbija dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu

Vučić sa Borgom
Izvor: Kosovo online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (Oebs) i ministrom spolјnih i evropskih poslova i trgovine Malte Janom Bordžom i isakao da Srbija odgovorno shvata i prati sve izazove u okruženju i Evropi i da zato dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu, uprkos brojnim preprekama i poteškoćama.

Vučić je na Instagramu naveo da je sa Bordžom, na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, razgovarao i o izbornom procesu u Srbiji, ističući da su izbori  bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom iščekuje konačni izveštaj Odihra.

"Govoreći o izborima u Srbiji, istakao sam da su bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom očekujemo Konačni izveštaj Odhira. Ponovio sam da sam pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke Odihra i Oebsa za buduće izbore, istakavši da je dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzetna i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo", naveo je Vučić.

On je Malti poželeo mnogo uspeha u predsedavanju Oebsom u godini koja ostaje opterećena narastajućim problemima u brojnim oblastima.

"Razgovarali smo o saradnji i doprinosu koji Srbija može da pruži stabilizaciji prilika u Evropi, istakavši da naša zemlja ozbiljno i odgovorno shvata i prati sve izazove u okruženju i da zato dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu, uprkos brojnim preprekama i poteškoćama", ukazao ej Vučić.

Ponovio je da Oebs ima veliki značaj vreme previranja i velikih izazova sa kojima se suočavaju Evropa i ceo svet, kao i da je neohodno da svi značajni politički akteri udruže snage kako bi se zajedničkim naporima očuvali osnovni principi sadržani u Helsinškom završnom aktu i Pariskoj povelji.