Vučić sa delegacijom američkih senatora u Minhenu: Važno zaštititi srpski narod na Kosovu

Vučić i američki senatori
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, članicom Odbora za spoljnopolitičke odnose Senata i predsedavajućom pododbora za Evropu i tom prilikom ukazao na važnost zaštite spskog naroda na Kosovu i obezbeđivanja uslova za njihov normalan život pogotovo imajući u vidu poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja.

Vučić je na Instagramu naveo da je na sastanku sa senatorima na marginama Minhenskog bezbednosnog foruma naglasio potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na Kosovu i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja.

"Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva", poručio je Vučić.

Istakao je da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera Srbije, od ključnog značaja u jačanju veza između dve zemalje i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa.

"Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO2027", naveo je on.

Izrazio je zahvalnost SAD na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i njenom opredeljenju da nastavi sveobuhvatni razvoj u svim oblastima.