Vučić: Spremni smo da razgovaramo o kompromisnim rešenjima, dijalog se uskoro nastavlja

Vučić
Izvor: TV Pink/PRINTSCREEN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz zgrade Predsedništva u vezi aktuelne situacije sa Kosovom, navevši da "ono što je za nas važno to je da se Srbija ne zalaže za zamrznuti konflikt, da mi želimo da ih rešavamo i ne ostavljamo našoj deci, ali smo tražili razumevanje za osnovne državne i nacionalne interese Republike Srbije i srpskog naroda".

Predsednik Srbije je istakao da će "dijalog biti nastavljen u veoma kratkom vremenskom periodu i Srbija će se odazvati pozivu u Brisel i uvek ćemo biti spremni da razgovaramo o kompromisnim rešenjima, ali nikada nećemo biti spremni da razgovaramo o poniženju Srbije".

"Za nas je važno, želim da istaknem da sam odgovorio na poziv Ivice Dačića, ali želim i da odgovorim na pozive predsednika pojedinih vanparlamentarnih stranaka, sve zavisi u kojoj će formi biti, uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bi podneo Skupštini ono što se dešava u Briselu. Srbija je u potpunosti spremna za dijalog o nestalim licima", naveo je Vučić.

Podneću u Skupštini izveštaj o dijalogu u Briselu

Istakao je da je spreman da razgovara sa predstavnicima vanpralementarnih političkih stranaka iz opzicije koje su izrazile interes da čuju stav rukovodstva Srbije i da iskažu i svoje stavove, a do sada nisu insistirale na stranom mešanju u naše unutrašnje stvari.

"Takđe, spreman sam da odgovorim i onim strankama koje su insistirale na stranom mešsanju ukoliko takvu zainteresovanost pokažu, ali je oni do sada nisu pokazali", dodao je Vučić.