Vučić: Srbija će raditi na primeni svega što je rekla, a o priznanju Kosova nema govora

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se njegov stav nije promenio i da je u Ohridu ponovio isto ono što je govorio i u Skupštini i u Briselu, prenose Novosti. Kako je naglasio, Srbija se nikada nije služila nikakvim trikovima i radiće na implementaciji svega što je rekla.

Vučić kaže da će za Srbiju pravno obavezujuće nešto biti tek kada se nešto potpiše i da niko drugi ne može da proizvede pravnu posledicu za Srbiju osim njenog predsednika.

“Srbija se nikada nije služila nikakvim trikovima, za razliku od svih. Ono što sam rekao u Skupštini, u Briselu, Ohridu, u Beogradu petorki, ponavljam svakog dana i ni za jotu se moj stav nije promenio. Pravno obavezujuće za Srbiju je kada stavim potpis ili pečat na nešto ili kada se sa tim verbalno, odnosno usmeno saglasim. Niko drugi ne može da proizvede pravnu posledicu za Republiku Srbiju, osim njenog predsednika i u pojedinim slučajevima premijera ili ministra spoljnih poslova”, rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija da ispuni i da radi na implementaciji svega što je rekla, uprkos tome što ne misli da će Priština da ispuni ono što je njena jedina obaveza, da formira Zajednicu srpskih opština.

“Sve što smo rekli da ćemo da radimo na implementaciji, mi ćemo da uradimo. Nema govora o članstvu u UN i nema priznanja, a ostalo što se tiče normalizacije odnosa, Srbija je spremna da ispuni. Srbija ima svoju reč i to nešto znači. Naravno da mi nije lako da trpim najneodgovornije tipove u našoj zemlji, najnesposebnije, koji su uništili našu zemlju, ali to ću ostaviti za drugi put. Oni će dobiti pravi politički odgovor”, istakao je predsednik Vučić.