Vučić: U ponedeljak putujem u Brisel, rezultat se gleda na kraju utakmice

Aleksandar Vučić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će u ponedeljak otputovati u Brisel, gde bi dan kasnije trebalo da se sastane sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

To bi trebalo da bude prvi susret Kurtija i Vučića.

"U ponedeljak idem u Brisel, u utorak je dijalog koji je važan", rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da ga ne zanimaju šta drugi pričaju i da je dijalog važan i da je važno da "razgovaramo zbog naroda na Kosovu i Metohiji".

Predsednik je rekao da se "rezultat gleda na kraju utakmice".

"Uvek sam se divio onima koji pre utakmice prete kako će da pobede protivnika, ne zanima me šta pričaju, mogu samo da kažem ako mislite da dolazite po stvarima o kojima pričate, ne morate ni da dolazite. Mi ne dozvoljavamo ni većim silama da nam se mešaju, a ne njima. Mi ćemo gledati svoje interese. U Briselu neće biti jednostavno, oni dolaze da prirede šou, rezultat piše na semaforu na kraju, a ne na početku. Srbija se nalazi na Evropskom putu, i mnogo je bliže od onih koji bi da drže lekciju", istakao je Vučić.

Srbija nalazi na EU putu i to mnogo ispred od onih koji bi da joj drže lekcije

Što se tiče mešanja Prištine u to koji će put Srbija da izabere, a povodom izjave Vjose Osmani da je vreme da "Srbija odluči šta želi", Vučić je rekao da nije njihovo da o tome odlučuju.

"Oni odavno, bar javno kažu da ne žele da budu građani Srbije, pa ih molim da to ne čine, jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da nam se upliću u naše odnose, a kamo li licima koja to ničim nisu zaslužila", rekao je Vučić.

On je poručio da se Srbija nalazi na EU putu i to mnogo ispred na tom putu od onih koji bi da joj drže lekcije.

"Srbija je nezavisna i suverena zemlja i štitićemo interese svojih građana. A, da će biti jednostavno u Briselu, neće nikome. Oni dolaze da naprave šou, bi da budemo ozbiljni i odgovorni i posvećeni dijalogu", rekao je Vučić.
 

Miodrag iz Peći
10. Jun 2021.
Da. Tačno je. Ulazak u EU će biti, ako ga bude, u vidu "Lastinog repa" a ne svi đuture i oni koji su daleko napredovali u predpristupnim pregovorima i otvorili i zatvorili sva poglavlja poput Crne Gore i Srbije i koje imaju podršku svih država članica EU a ne protektorati, sa nesređenom državom, sa nepriznatim granicama i još Kosovo nije članica UN. Ulazak Srbije u EU daleko pre Kosova je jedini način da Srbija bude ta koja će odlučivati, ukoliko bude ispunjavalo sve zadste uslove od strane Srbije i međunarodne zajednice sa pravom da ukoliko Kosovo opstruiše postignute dogovore Srbija ima pravo da da "Crveni karton" i Kosovo istera iz EU. Dosta je bilo: "Statusa bez uslova"! Srbija treba da bude "Kerber" na vratima EU za Kosovo i BiH.
Растко
10. Jun 2021.
Imate odlične komentare Miodraže, međutim ovog puta grešite. Kosovo će u EU ako Amerikanci narede već sutra.
EU je pod Američka kolonija, samo ne onako kako doživljavamo pojam kolonija, već na jedan suptilan i perfidni način.
Uostalom, Američka armija je u Evropi i sigurno nije tu daEU brani od neprijatelja.