Vučić: Verujem u srpsko jedinstvo na Kosovu i pravi odgovor

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da veruje u srpsko jedinstvo na Kosovu i da će Srbi na pravi način umeti da odgovore na pokušaje Albanaca da Srbe posvađaju uoči lokalnih izbora, prenosi Tanjug.

Vučić je povodom učestalih napada na sve srpske sredine i toga što Albanci rade na svađanju Srba, rekao da oni "tuku" tamo gde misle da je moguće.

"Oni rade na stvaranju mnogo srpskih lista i kupovini Srba posebno u opštinama Novo Brdo, Klokot, Gračanica, jer znaju da će teško proći u Zvečanu, Mitroivici, Leposaviću i Zubinom Potoku", rekao je Vučić odogvarajući na novinarsko pitanje o tome da Priština najavljuje "politički zemljtores" u srpskim sredinama uoči lokalnih izbora 17. oktobra i da su Srbi na albanskim listama, kako bi se navodno prikazalo multietničko društvo.

Vučić je ukazao da je to njihova politika posebno u vreme kada misle da je to njihova unutrasnja stvar i da Srbija sa tim nema veze i da je dovoljno da izdvoje novac iz paradrzavnih fondova i da kupe volju Srba.

"Verujem u srpsku snagu, srpsko zajedništvo i jedinstvo na Kosovu i Metohiji i verujem da će Srbi i ovoga puta odgovoriti na pravi način, da im kažu šta misle o tome i u kojoj drzavi žive i da neće da se cepaju od sopstvenog naroda i da neće pomagati u stvaranju novih drzava, a pogotovu ne protiv svojih ljudi", poručio je Vučić.

On je dodao da bi to bilo kao da radiš protiv svoje porodice, ili dece ili svoje budućnosti.

Nema želje Prištine da se otkriju počinioci zločina

Povodom 23. godišnjice od kidnapovanja novinara Ðure Slavuja i Ranka Perinića, koja se danas obeležava, Vučić je rekao da ne misli da će ikada postojati zelja Prištine da otrkriju ko je i gde zločin počinio.

"Naše je da se tih divnih ljudi secamo, to je najmanje što možemo", rekao je Vučić i podsetio da je nekoliko dana pošto su oteti posetio suprugu Ranka Perinića u Bresju kod Kosova Polja.

Na pitanje o izgradnji magistralnog puta Jarinje-Kosovska Mitrovica, Vučić je rekao da bi to bilo urađeno, ali da prištinske vlasti prave probleme.

"Prave nam probleme prištinske vlasti inače bismo to uradili na najlepši način", rekao je Vučić.

On je naveo da je to put od administrativnog prelaza ka Mitrovici i da bi trebalo da bude najlepši projekat.

"Mi bismo proširili put, da bude kao pista. Mi bismo to uradili, nije do para, ali je do toga da dovučemo mašine, a oni pošalju Rosu da tuku radnike i sklanjaju masine", objasnio je Vučić.

Oni
21. Avgust 2021.
Bravo republika Kosova
Ja
21. Avgust 2021.
To je vase pravo u vasoj zemlji zavrsite taj put Mitrovica Jarinje to ce biti dobro za narod da mogu da putuju da imaju i kako!!!
Ja
21. Avgust 2021.
Jedinstvo se treba sa cuva ti i braniti !!!