Vučić: Vojska Srbije i oružane snage tzv. Kosova nisu za poređenje

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pojedini beogradski intelektualci koji pravdaju postupke Aljbina Kurtija zapravo pravdaju sebe, svoje stavove i pozicije. Dodao je da Vojska Srbije i oružane snage tzv. Kosova nisu za poređenje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da pojedini tako pravdaju sve ono za šta se oni zalažu. 
 
"Ne pravdaju oni njega, pravdaju sebe. Pravdaju svoju poziciju, pravdaju sve ono za šta se oni zalažu, uvek je deo njih bio protiv Srbije. To nije nikakva tajna. Ne pravdaju oni Aljbina Kurtija već sebe, svoje stavove, pozicije, na takav način je to potrebno razumeti", naveo je Vučić. 

Na pitanje može li da se uporedi snaga vojske Kosova sa snagom Vojske Srbije, Vučić kaže da to nije za poređenje i da po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN ne bi smela da postoji "vojska Kosova". 

"A što se tiče snage naših oružanih snaga i onoga što ne bi smelo da postoji, to je kako god je nazivali 'vojska Kosova', što po Rezoluciji 1244 ne sme da postoji, a Kvinta je dala zeleno svetlo,  Kvinta i Turska ih ozbiljno naoružavaju, ja nikada nikog ne potcenjujem. Mi smo veoma ozbiljni, ali to je kao kada biste rekli..., bolje da ne pravim ta poređenja, to nije za poređenje", naveo je Vučić.

On se osvrnuo i na vest da pripadnici Kosovske policije u blizini administrativne linije ukopavaju cisterne za naftu u zemlju, kako bi sprečili oštećenja i eksplozije.

"Pogledajte ovu smejuriju, ljudi postavljaju cisterne. Ukopavaju cisterne, kao mala deca se igraju, kao mala deca koja su zamislila da imaju državu, a o državi ne znaju ništa. Mi ćemo da razgovaramo o svemu, i sva ta pitanja ćemo da pokrenemo, a da li će to da ima bilo kakvog smisla, ili neće, čemu sam skloniji da verujem, to ćemo da vidimo da dva tri dana", poručio je predsednik nakon obilaska najnovijeg naoružanja na Vojnoj akademiji.