Vulin poručio Radmanu: Na Kosovo samo u skladu sa Rezolucijom 1244, a ne dogovorom "braće po oružju"

Vulin
Izvor: Kosovo Online

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na pitanje Kosovo onlajna kako komentariše najavu hrvatskog ministra odbrane Gordana Grlića Radmana da će "Hrvatska postaviti vojni kamp na Kosovu", navodi da se o tome odlučuje u skladu sa Rezolucijom 1244.

„Da li i koliko vojnika Hrvatska ili neka druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu sa principima određenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne dogovorom "braće po oružju". Ne sumnjam da bi Radman voleo da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što sa Kurtijem može da smisli", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući najavu ministra spoljnih poslova Hrvatske da će na Kosovu formirati vojni kamp kao i da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promeni granica u istočnoj Evropi. 

Vulin navodi i da kada "ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a pre toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smeju menjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba".

"Licemerje sa kojima o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo sa onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije, i  kako je cepanje Srbije doprinos miru a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti", izjavio je ministar Vulin.

Miodrag iz Peći
06. Maj 2021.
Nema šta drugo da se radi već da se oklopnomehanizovani bataljoni razmeste duž administrativne granice AP KiM, aktivira aerodrum u Sjenici i napravi velika vojna baza tipa Bondstila u Velikom Trnovcu.
Mili
06. Maj 2021.
Uhhh bas si me uplasio
Lio
07. Maj 2021.
Bravo hvrastka kbs
Moi
07. Maj 2021.
Bravo republika Kosova
ivan
07. Maj 2021.
Hrvatska je spremna da brani neovisnu Kosovsku drzavu!
Ronni
09. Jun 2021.
izvestaj bajdena , balkan mora da se cisti od losi piticara, i lopova ....