Zeka: Samo budale kao Osmani i Kurti protive se "Otvorenom Balkanu"

Miljajim Zeka
Izvor: Facebook

Analitičar i bivši poslanik Miljaim Zeka istakao je da se Kosovo nalazi na "Otvorenom Balkanu" i dodao da su jedino budale i antinacionalisti protiv te inicijative, koja Kosovu, kako je rekao, može doneti samo dobre stvari, prenosi Euronjuz Albanija.

Zeka je naglasio da samo "političke neznalice" poput predsednice i premijera Kosova Vjose Osmani i Aljbina Kurtija ne prihvataju inicijativu "Otvoreni Balkan".

"Otvoreni Balkan ne prihvataju samo budale i antinacionalisti, uključujući Osmani i Kurtija, i političke neznalice. Ova inicijativa Kosovu može da donese samo dobre stvari. SAD su to javno podržale, američki ambasador u Beogradu je to rekao. Nijedan analitičar u Albaniji i na Kosovu nema argument da "Otvoreni Balkan" nanosi štetu Kosovu. Svi se samo žale na Edija Ramu kako je ideja za inicijativu Vučićeva“, rekao je Zeka.

Zeka krivi predsednicu Vjosu Osmanija za zahlađenje odnosa između Tirane i zvanične Prištine. On je u intervjuu za Euronjuz rekao da napadi koje Osmani neprestano vrši na Ramu nemaju argument.

Prema analitičaru, čak ni za vreme Envera Hodže nije bilo većeg neprijateljstva između Tirane i Prištine, i to zbog Vjose Osmani.

"Najdrastičniji primer je Ramin govor u UN, koji je okarakterisan kao istorijski i u kome je Vjosa Osmani sa najvećom bestidnošću u studiju Glasa Amerike ocenila da Rama spasava Vučićev obraz. Kurti pravi istu retoriku. Čak ni za vreme Envera Hodže nije bilo većeg neprijateljstva između Tirane i Prištine, i to isključivo krivicom Vjose Osmani. Udarajući premijera Albanije, ona pogađa bivše borce OVK u Hagu”, rekao je Zeka.