Zelenski: Rusija nastavila sa raketnim udarima na Kijev, branimo se sami

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija jutros oko četiri sata nastavila raketne udare na Kijev i druge delove zemlje, kao i da su ruski udari bili usmereni i na vojne i na civilne ciljeve, prenosi RTS.

"Cilj ovog napada je pritisak. Pritisak na vas dragi građani. Pritisak na celo naše društvo. Naglašavam - ne samo na vlasti, već na sve Ukrajince. Mi branimo svoju državu sami. Najmoćnije sile sveta posmatraju iz daleka. Da li su jučerašnje sankcije ubedile Rusiju? Čujemo na našem nebu i čujemo na našoj zemlji da to nije dovoljno", rekao je Zelenski.

Zelenski je napomenuo da ovaj napad podseća na napad na Kijev 1941. godine i istakao da Ukrajinci sami brane svoju državu.

Istakao je da će Moskva morati da razgovara sa Kijevom o zaustavljanju invazije, navodeći da će što pre počne razgovor, biti manji biti gubici Rusije.

Predsednik Ukrajine je upozorio građane da su "ruske diverzantske grupe" ušle u Kijev. Pozvao je stanovnike da budu oprezni i poštuju policijski čas. Kaže da je on meta broj jedan.

"Prema informacijama koje imamo, neprijatelj me je odredio kao metu broj jedan. Moja porodica je meta broj dva. Oni žele politički da unište Ukrajinu uništenjem šefa države", rekao je Zelenski u obraćanju građanima.