Bujar Osmani i Krivokapić: Ruska agresija na Ukrajinu pretnja po bezbednost Evrope

Bujar Osmani i Ranko Krivokapić
Izvor: Telegrafi.com

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani i šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić osudili su vojnu agresiju Rusije na Ukrajinu i istakli da je to flagrantno kršenje osnovnih principa međunarodnog prava, udar na demokratski poredak i ozbiljna pretnja po bezbednost Evrope, prenosi Telegrafi.

Osmani i Krivokapić su se sastali na marginama neformalnog sastanka ministara inostranih poslova NATO u Berlinu. 

"Severna Makedonija i Crna Gora imaju izuzetno dobru i intenzivnu saradnju, ali i razumevanje u ispunjavanju naših zajedničkih strateških ciljeva, koji ratom u Ukrajini dobijaju važnu, ako ne i odlučujuću, bezbednosnu i geopolitičku dimenziju", rekao je Osmani, napominjući da je obostrani interes dve zemlje u Evropskoj uniji.

"To je proces od regionalnog interesa, ali i šire, kao važan doprinos stvaranju buduće bezbednosne arhitekture i Zapadnog Balkana i Evrope", rekao je Osmani.

Osmani je istakao odlično tradicionalno partnerstvo i prijateljske odnose Severne Makedonije i Crne Gore i izrazio uverenje da će se to partnerstvo nastaviti i u budućnosti. On je čestitao Krivokapiću formiranje nove Vlade Crne Gore i njegov izbor za ministra spoljnih poslova.