Crna Gora: Tužilaštvo pokrenulo predmet zbog Đukanovićevog intervjua o krvnoj osveti

Milo Đukanović
Izvor: RTCG

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića, koji je govorio o krvnoj osveti i političkom revanšizmu u Crnoj Gori.

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom delu, saopštili su za RTCG iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je 'Antena M' dao M.Đ., a koji je od strane Uprave policije dostavljen na ocenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u odgovoru podgoričkog Višeg tužilaštva na naša pitanja.

Od tužilaštva je dat je nalog Upravi policije da od "Antena M" pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke

Bivši predsednik Cne Gore  je u intervjuu kazao građani Crne Gore žive u zatrovanoj atmosferi, te da će se "ćeranija po Crnoj Gori nastaviti". Kaže i da je dužan da na to upozori, jer je "crnogorsko društvo društvo osvetnika”.

"To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta", kaže on, i podseća da  "u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina".

"E, ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra", poručio je Đukanović.

Njegova izjava naišla je na oštru osudu dela javnosti.