Đukanović: Jedini izlaz iz političke krize je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora

Milo Đukanović
Izvor: RTCG

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da jedini izlaz iz trenutne političke krize vidi u održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, pišu Vijesti.

"Rekao bih da je moguć samo jedan scenario - održavanje prevremenih parlamentarnih izbora. Ono što je definitivno na raspolaganju, ne samo predsedniku nego i grupi od najmanje 25 poslanika je da obnavlja inicijativu prema parlamentu za skraćenje mandata", rekao je Đukanović.

On je poručio da će nastaviti sa raznim inicijativama "uvek strogo vodeći računa o poštovanju Ustava", i ukazao na to da su "ideje koje se predlažu od strane aktuelne parlamentarne većine definitivno neustavne".

"Nadam se da ovo nije finalan stav aktuelnog parlamenta. Postoji mogućnost da se ova inicijativa koju sam ja testirao juče u parlamentu obnavlja", kazao je Đukanović.

Đukanović je govorio i o političkoj krizi, opcijama za izlazak iz nje, procesu integracija u EU, kao i nedavnim privođenjima, zabranama ulaska i uskraćivanju boravka stranim državljanima u Crnoj Gori.