Dodik: Кomšićeve krađe i podvale, želi da prisvoji antifašistički pokret

Milorad Dodik
Izvor: N1 Info

Nazvati Armiju RBiH i "zlatne ljiljane" antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Кomšić, nije samo istorijski revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čoveka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da bi Кomšić danas da prisvoji antifašistički pokret iz Drugog svetskog rata čiji su nosioci bili Srbi, jer takav pokret u BiH nisu imali drugi narodi.

"Narod kome se on danas obraća uglavnom je bio regrutovan u Handžar diviziji koja je bila fašistička formacija u BiH sve do kraja rata kada su se priklonili pobednicima. Uz tu istorijsku krađu, Кomšić bi još da podvali da je tzv. Armija RBiH bila antifašistička vojna organizacija koja se borila protiv fašista, čime je dva konstitutivna naroda u BiH označio fašistima", rekao je Dodik za Srnu.

Naglasio je da su tzv. Armija RBiH i "zlatni ljiljani" bili nastavak profašističkih snaga iz Drugog svetskog rata koje su sarađivale sa nacističkom Nemačkom i Nezavisnom državom Hrvatskom u kojoj je pobijeno više stotina hiljada Srba.

"To je ista ona armija koja je u FBiH organizovala na stotine logora za Srbe od kojih je jedan "Silos", koji je funkcionisao i nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Da se Srbi nisu organizovali u Vojsku Republike Srpske sudbina srpskog naroda bila bi ista kao u Drugom svetskom ratu. I nismo se organizovali na Кomšićevoj zemlji, već na svojoj, braneći svoje kuće, svoja imanja i svoju nejač", ukazao je Dodik.