Mandić: Dogovora o mandataru za formiranje nove vlade Crne Gore još nema

Andrija Mandić
Izvor: Večernje novosti

Predstavnici partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine do danas nisu uspeli da se dogovore o izboru mandatara za formiranje nove vlade Crne Gore i o sastavu novog skupštinskog rukovodstva, prenosi RTCG.

Sastanak organizovan u crnogorskom parlamentu završen je bez konkretnog dogovora.

Kako je rekao jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, isrpljene su sve mogućnosti za postizanje dogovora u ovom sastavu.

"To znači da ću pozvati na sastanak predsednike svih stranaka koji nisu bili na sastanku danas" kazao je Mandić.

Precizirao je da će do tog sastanka doći pre četvrtka. 

On je pojasnio da je DF kandidovao njega za mandatara, URA je predložila Dritana Abazovića, a Demokratska Crna Gora je saslušala predloge i konsultovala se o tome.

"Želeći da deblokiramo razgovore, saopštili smo kolegama da smo spremni da odustanemo od mesta premijera, od te kandidature ali da dođemo do dogovora i da nastavimo posao koji su nam građani zadali 30. avgusta. No, i pored toga, dogovora nije bilo. Predložen je od strane predsednika Prave Crne Gore da premijer bude Miodrag Lekić ali oni koji su predložili svog kandidata su to odbili", naglasio je Mandić.

On je naveo da postoji volja da se postigne dogovor i da se formira vlast, ali očito da nema kompromisa po pitanju izbora konkretnog kandidata.

"DF i pored dvotrećinske podrške parlamentarne većine za njegovog kandidata, bio je spreman da odustane od svog kandidata i priloži i taj doprinos, ali evo, ni to nije bilo dovoljno", naveo je Mandić.

On je rekao da je DF pokazao najveću širinu.