Mandić: Visok stepen saglasnosti da Lekić bude mandatar za sastav crnogorske vlade

Sastanak parlamentarne većine u Crnoj Gori
Izvor: RTCG

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je, nakon sastanka parlamentarne većine, da su imali visok stepen saglasnost o budućem madataru za sastav crnogorske vlade. Istakao je da je Miodrag Lekić osoba o kojoj se razgovaralo kao budućem mandataru, te da nije registrovao nikog ko bi bio protiv toga, prenosi RTCG.

Poručio je da nastavljaju večeras razgovore, jer su uspostavili princip "ništa se nismo dogovorili dok se sve ne dogovorimo".

"Ali imamo i dogovor za program Vlade, posebno za izbor Skupštine, i to su sve teme koje želimo brzo da rešimo", istakao je Mandić.

Naveo je da su poslali jaku poruku i s potpisima 41 poslanika.

"Očekujem dobre vesti pošto je dobra vest ova koju smo sada preneli", zaključio je Mandić.

Parlamentarna većina već je održala četiri sastanka, ali dosad nije postigla dogovor o formiranju nove vlade i izboru skupštinskog rukovodstva.

Uoči sastanka, predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će ta partija prihvatiti bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata za mandatara, koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koje su imale saradnju sa DPS u smislu izbora 43. Vlade Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali lideri i funkcioneri partija "stare većine", Andrija Mandić lider Nove, Milan Knežević predsednik DNP, Branko Radulović iz PzP, iz Demokrata Dragan Krapović i Danilo Šaranović i lider stranke Aleksa Bečić, Vladimir Joković predsjednik SNP-a, iz GP URA Miloš Konatar, Zoran Mikić i premijer u tehničkom mandati i lider stranke Dritan Abazović, Miodrag Lekić lider Demosa, Goran Danilović predsednik Ujedinjene Crne Gore, Marko Milačić lider Prave Crne Gore, Maksim Vučinić u ime Radničke partije i Srđan Pavićević lider CIVIS-a.