Pendarovski čestitao Novu godinu: Budimo bolji, ujedinjeniji, tolerantniji

Stevo Pendarovski
Izvor: pretsedatel.mk

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski uputio je novogodišnju čestitku građanima u kojoj je poželeo da u novoj godini budu bolji, ujedinjeniji, tolerantniji i kao pojedinci i kao zajednica, prenosi MRT.

Pendarovski je naveo da je 2023. godina teška u kojoj nisu imali mnogo razloga za radost i slavlje.

"Globalne krize, zajedno sa našim hronično prisutnim domaćim problemima, doprinele su da se više razmišlja o ublažavanju nego o razvoju. Vidimo posledice oko nas: apatiju, nepoverenje i razočarenje među građanima", naveo je predsednik Severne Makedonije.

Ipak, dodaje, kroz istoriju su prošli i kroz mnogo teža vremena i nisu izgubili veru i nadu.

Kako ukazuje, moraju se vratiti vrednostima koje daju smisao životu.

"U novoj godini budimo bolji, ujedinjeniji, tolerantniji i kao pojedinci i kao zajednica. Hajde da prevaziđemo nesporazume koji nas godinama koče. Umesto trke za materijalnim dobrima, dajmo prednost dobroti, da pomažemo jedni drugima, da gradimo humano i plemenito društvo", naveo je.

Poželevši da u 2024. godini sve, pre svega, služi zdravlje, Pendarovski je poručio:

"Bez obzira na etničku, političku, versku, polnu ili bilo koju drugu pripadnost, svi živimo pod istim nebom, udišemo isti vazduh, delimo dobro i loše zajedno. I zajedničkim snagama možemo doneti prosperitet našoj maloj, ali lepoj otadžbini", naveo je Pendarovski u čestitki.