Radulović: Radimo sve da pomognemo Jovanoviću

Đorđe Radulović
Izvor: CG Pobjeda

Ambasada Crne Gore na Kosovu je uključena u slučaj Rista Jovanovića koji je uhapšen na Kosovu i pruža svu moguću konzularnu pomoć, u okviru svojih nadležnosti u okviru konzularnog prava, naveo je  ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović i dodao da rade sve da pomognu Jovanoviću, prenosi crnogorska Pobjeda.

On je, na konferenciji za medije na pitanje da li su tačni navodi u nekim medijima da je Ministarstvo garantovalo kauciju za uslovno puštanje Jovanovića odgovorio da je "ambasada Crne Gore na Kosovu uključena u slučaj Rista Jovanovića".

"Ambasada pruža svu moguću konzularnu pomoć, u okviru svojih nadležnosti, u okviru konzularnog prava. Verujem da će taj slučaj uskoro biti rešen", naveo je Radulović, prenosi Agencija Mina.

Smatra da je taj slučaj izašao iz okvira konzularnog prava i dobio je političke elemente koje ne bi trebalo da dobije.

"Ovakvi konzularni slučajevi se dešavaju na dnevnoj osnovi, ne samo sa crnogorskim državljanima, nego svuda u svetu", kazao je Radulović.

On je naveo primer slučaja, da je pre godinu dana evropski državljanin prebijen od strane briselske policije, zbog toga što se nije odazvao naređenju.

"Gospodin Jovanović je priveden i ambasada Crne Gore je tamo i pomaže mu", rekao je Radulović.

Pozvao je crnogorsku javnost i političke partije da taj konzularni slučaj ne pomeraju i ne smeštaju iz sfere konzularne aktivnosti u sferu politike, jer "to nije potrebno".

Radulović je kazao da je Crna Gora kao država u potpunosti na raspolaganju Jovanoviću, u okviru svih domena konzularnih nadležnosti.

"Radimo sve da pomognemo Jovanoviću", zaključio je Radulović.