Rama: Srednjovekovna predstava koja je mogla da se izrodi u krvoproliće 

Edi Rama
Izvor: Telegrafi.com

Premijer Albanije Edi Rama nazvao je napad na zgradu Demokratske stranke "srednjovekovnom predstavom" koja je mogla da se izrodi u krvoproliće za celo društvo, navodeći da su jučerašnji događaji ekstremni i da nanose štetu i opoziciji i demokratskim institucijama zemlje, prenosi Telegrafi. 

Rama kaže da su i Ljuljzim Baša i Salji Beriša "politički leševi" koji su uzeli tu partiju kao taoce u svojoj tuči. 

Premjer Albanije je te komentare izneo u razgovoru sa demokratama preko društvene mreže Fejsbuk. 

"Razvoj ovakve prirode koji definitivno slabi političkog protivnika, u stvari pogađa zemlju. Pogađa društvo, pogađa celo zdanje političke kulture što je iz svih razloga koje znamo zbog istorije i ne tako velikodušne tradicije Albanaca u odnosu na institucije i formiranje države zaista problem. Ova politička kultura juče je zadobila strašni udarac", naglasio je Rama.

U subotu su pristalice bivšeg premijera Saljija Beriše sa bušilicama i čekićima pokušale da uđu u sedišta Demokratske stranke, razbili su vrata i prozore, dok su se stepenicama probijali do drugog sprata zgrade. Incident nije izostao ni u prostorijama Demokratske stranke, a protiv demonstranata su korišćeni suzavac i aparati za gašenje požara. Nakon fizičkih sukoba i incidenata policija je privela najmanje 59 osoba, od kojih je osam maloletnika.